Februári Speedway Menetrend - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2023. február 2., csütörtök

Februári Speedway Menetrend

Kimondottan mozgalmasan alakul a speedway szezon februárban, ugyan még nem Európában, hanem azon távoli országokban mint Ausztráliában, az Egyesült Államokban avagy Argentínában. Utóbbi helyszínen már december óta zajlik a nemzetközi egyéni argentin bajnokság, amely a végjátékához közeledik. Ausztráliában már lezajlott az egyéni ausztrál bajnokság, amelyről ebben a cikkben írtam, ám a hétvégén Tai Woffinden édesapja emlékversenyét bonyolította le Perth-ben. Az USA-ban pedig USA vs. Világválogatott összecsapást rendeztek, amelyen a 2x GP győztes, Daniel Bewley is starthoz állt. Ja és ami Európát illeti? Franciaországban már lezajlott az első edzés, s a tervek szerint február végén indul a francia liga, míg Lengyelországban a hazánkhoz közeli Sanokban rendezik a jégmotoros egyéni Európa-bajnokság kétnapos fináléját. Íme a részletek. 

Dan Bewley a prágai GP-n. 
Fotó: Péter Szilágyi - minden jog fenntartva! 

Feb. 4 - USA vs Világválogatott - Bakersfield, Kalifornia, USA

Az amerikai válogatott a világválogatottat látja vendégül a február 4-én egy barátságos csapatversenyen Bakersfield mindössze 190 méteres opálpályán. A viadal érdekessége, hogy igen izgalmas lett a csapatok összeállítása, hiszen a világválogatottban olyan neves versenyzők állnak starthoz mint a GP menő, Daniel Bewley, a brit bajnok, Adam Ellis, a brit válogatottal SON aranyérmet nyerő, Tom Brennan, avagy a dán Rasmus Jensen, a svéd Jacob Thorssell, a kanadai visszatérő Kyle Legault, és Greg Hancock fia, Wilbur Hancock. Ami az amcsikat illeti, a lehető legjobb csapatot küldik az európaiak ellen így starthoz áll Luke Becker, Broc Nicol, Max Ruml, Dillon Ruml, Billy Janniro, Gino Manzares és az ifjú tehetség, Alex Martin is. 

Feb. 4. Rob Woffinden Emlékverseny - Perth, Ausztrália

A Pinjar Park néhány éve megnyitott új pályáján rendezték Tai Woffinden édesapjának, Rob Woffindennek az emlékversenyét, amelyen Justin Sedgmen diadalmaskodott, Jaimon Lidsey és a főszervező, Tai Woffinden előtt. A döntő negyedik helyezettje Ryan Douglas volt. A viadal érdekessége volt, hogy a 20 futamos alapszakaszt követően az első fent is említett első 4 egyenes ágon jutott a döntőbe, míg a 5-8 helyezettek egy elődöntőben harcolhatták ki a 6 fős 6 körös finálé fennmaradó két helyét. Az 5. és 6. helyen így Luke Killeen és Cooper Riordan végeztek. 

Indul a francia bajnokság 

Franciaországban az időjárás már lehetővé teszi a salakos edzéseket, így már el is kezdődött a felkészülés a szezonra. Ami a bajnoki rajtot illeti, a tervek szerint február 26-án kezdődik a francia liga, amelyen négy csapat, négy helyszínen: Morizes-ben, Marmande-ben, La Reole-ban illetve Miramont-de-Guyenne-ben küzdhet meg egymással. A versenyeken a francia pilóták (Bellego, Berge, Goret) mellett Max Dilger és Chris Harris is motorra ülhet. 

Jön az argentin bajnokság végjátéka 

Február 4-én Colonia Baron-ban csaphatnak ismét össze a versenyzők a nemzetközi egyéni argentin bajnokságban, ahol az idei évben a legjobb argentin vaspapucsosok mellett, többek között Patryk Wojdyło, Paweł Miesiąc, Paco Castagna és Nicolas Vicentin is harcba száll a bajnoki címért. Már csak két forduló van hátra a szériából, amelyet jelenleg Wojdyło vezet 3 ponttal Castagna és 8 ponttal Miesiąc előtt. A zárfordulót a tervek szerint február 11-én Bahia Blancán rendezik. 

Február 25-26 - Jégmotoros Egyéni Európa-bajnoki Döntő - Sanok (PL) 

Az előző évhez hasonlóan idén ismét jégmotoros egyéni Európa-bajnoki döntőt rendeznek hazánkhoz közel, Sanok városában, február 25-én szombaton és február 26-án vasárnap. A 16 fős mezőnyben tíz nemzet: Csehország, Hollandia, Ausztria, Olaszország, Németország, Finnország, Norvégia, Svédország , Nagy-Britannia és a házigazda Lengyelország jéglovagai küzdenek meg a bajnoki címért. A kétnapos jegyek a tribünre 99 zlotyiba, az állójegyek 79 zlotyiba kerülnek. A jegyeket ezen a linken keresztül lehet megvásárolni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here