Jack Holder Ausztrália bajnoka! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2023. február 4., szombat

Jack Holder Ausztrália bajnoka!

Ugyan Jason Doyle a négy fordulóból hármat megnyert, az utolsóban hibázott, így Jack Holder nyakába akaszthatták a 2023-as egyéni ausztrál bajnoki címet, amelyet pályafutása során először hódított el. A dobogó második fokára a végül mindössze 2 ponttal lemaradó Doyle állatott fel, míg az bronzérem a regnáló bajnokhoz, Max Fricke-hez került. 

Jack Holder a prágai SGP-n.
Fotó: Péter Szilágyi - minden jog fenntartva.

A koronavírus járvány miatt két év kényszerszünetet követően rendezhették meg idén ismét a 2022/2023-as egyéni ausztrál bajnokságot, amelyen az elmúlt esztendők legrangosabb mezőnye gyűlt össze. Elég csak azt megemlíteni, hogy mindhárom GP-s versenyző, így Doyle, Holder és Fricke is ott volt a mezőnyben, de ott volt még Chris Holder, Rohan Tungate, Justin Sedgmen, Brady Kurtz és Josh Pickering is.

Az összecsapásokat a már korábban megszokott szisztéma alapján négy - egymástól igen távoli helyszínen - Gillmanben, Wodongában, Kurri Kurriban valamint Brisbane-ben rendezhették meg. Eredetileg Mildura is rendezett volna egy fordulót, ám a pálya időközben árvíz áldozata lett, s vízalá került. Lebonyolítás szempontjából 16 versenyző 20 futamban mérte össze erejét, majd az első nyolc két elődöntőben harcolhatta ki a döntős jelenlétet. A versenyzők a fordulókról annyi pontot vittek magukkal, amennyit az este folyamán összemotoroztak. 

Az első fordulót az Adelaide mellett található Gillmanban, Doyle nyerte 17 ponttal, az ugyancsak 17 pontot motorozó Jack Holder valamint Max Fricke előtt. A viadalon Rohan Tungate volt még igencsak gyors, ám ő az elődöntőben sodorta el Justin Sedgment, emiatt kizárásra került. A szabadkártyával induló Sedgmen a döntőben a negyedik helyen zárt. 

A széria második fordulóját Albury mellett található Wodongában rendezték, ahol ismét Doyle tudott diadalmaskodni, s 16 ponttal nyerte az összecsapást, Max Fricke és Josh Pickering előtt. A döntő negyedik helyezettje Brady Kurtz volt. Jack Holder ezúttal nem szerepelt fényesen, az elődöntőben utolsó helyen zárt, ám így is 12 pontot motorozott össze. 

A harmadik fordulót Kurri Kurriban rendezték, ahol Doyle ismét győzelmet aratott ezúttal 17 ponttal nyert, mögötte Jack Holder 18 ponttal végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Rohan Tungate állhatott fel. Az addig remekül motorozó Max Fricke ebben a fordulóban hibázott, mindössze 8 pontot gyűjtött, mellyel elszálltak esélyei a bajnoki címvédésre. 

A negyedik, s egyben mindent eldöntő fordulót rendezték volna Mildurában, ám az áradások miatt a Darcy Ward által promótált Brisbane vette át a rendezés jogát. Az összecsapáson Doyle hibázott, Jack Holder viszont nem, így 3 pontos előnyből elbukta a bajnoki címet. Doyle az elődöntőben búcsúzott a versenytől, amit Holder megnyert, majd a finálét is megnyerte Fricke és Tungate előtt. Pontszámban 5 egységgel gyűjtött többet mint Doyle így pályafutása első felnőtt egyéni ausztrál bajnoki címét ünnepelhette. 

Végeredmény: 
1. Jack Holder (17+12+18+16) 63
2. Jason Doyle (17+16+17+11) 61
3. Max Fricke (11+17+8+17) 53
4. Rohan Tungate (14+10+14+13) 51
5. Brady Kurtz (8+13+13+11) 45
6. Josh Pickering (6+14+11+8) 39
7. Justin Sedgmen (13+9+9+7) 38
8. Chris Holder (11+10+9+7) 37

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here