Jön a debreceni Grand Prix kvalifikáció! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2023. május 28., vasárnap

Jön a debreceni Grand Prix kvalifikáció!

Pünkösdhétfőn Debrecenben rendezik az egyéni világbajnokság kvalifikációs szériájának egyik állomását, melynek startlistája az elmúlt napokban vált teljessé. A mezőnyben olyan világklasszisok találhatóak mint az ausztrál Jack Holder, a lengyel Janusz Kolodziej vagy a korábbi Európa-bajnok s debreceni közönségkedvenc, Andzejs Lebedevs.

Kovács Roland és Magosi Norbert a debreceni eb selejtezőn. 
Fotó: Péter Szilágyi

Rajtuk kívül érkeznek még olyan ismert motorosok, akik már többször letették névjegyüket a cívisvárosban, úgy mint Michael Jepsen Jensen, Andreas Lyager, Jacob Thorsell avagy Marko Levishyn

De a németektől is Kai Huckenbeck, a britektől a korábbi brit bajnok, Adam Ellis, a franciáktól az egyik legjobbjuk, David Bellego érkezik, míg visszatér a finn Timi Salonen is, akit már május elsején is láthattunk Debrecenben. 

Csehországból az idei junior világbajnokságra (SGP2) állandó szabadkártyát kapó, régi ismerősünk, Petr Chlupac érkezik, míg szomszédjainktól, Romániából Andrei Popa láthatjuk. 

Ukrajna Nazar Parnitskyit nevezte a versenyre, ám az Ekstraligában, az Unia Leszno szineiben debütáló tehetség a múlt hétvégi pardubicei junior vb kvalifikáción bukott, s csuklóját törte. Lengyel oldalak szerint felépülése 4 hetet vehet igénybe, igy szinte biztos, hogy őt nem látjuk hétfőn Debrecenben. 

Update: Időközben megérkezett a hir, miszerint Parnitski helyén a nagyhalászi SEC Challangen látott finn, Antti Vuolas viselheti a 16-os startszámot.

A fent említett 14 vaspapucsos mellett hazánkat két versenyző, Magosi Norbert és Kovács Roland képviseli főversenyzőként, míg tartalékként Bárány Márk és Füzesi Richárd várhat a bevetésre. 

A viadal május 29-én pünkösdhétfőn 15:00-kor kezdődik, a viadal hivatalos edzése a verseny napján 10:30-tól lesz. Kapunyitás: 10:00-tól. A jegyek 4000-6000 Ft között alakulnak, szektortól függően. A belépők online is megvásárolhatóak a speedwolf.hu oldalon. 

Startlista:
1. Michael Jepsen Jensen - Dánia
2. Andrei Popa - Románia
3. David Bellego - Franciaország
4. Magosi Norbert - Magyarország
5. Marko Levishy - Ukrajna
6. Petr Chlupáč - Csehország
7. Andzejs Lebedevs - Lettország
8. Kai Huckenbeck - Németország
9. Janusz Kołodziej - Lengyelország
10. Andreas Lyager - Dánia
11. Jack Holder - Ausztrália
12. Adam Ellis - Nagy-Britannia
13. Jacob Thorssell - Svédország
14. Kovács Roland - Magyarország
15. Timi Salonen - Finnország
16. Antti Vuolas - Finnország

Tartalékok:
17. Bárány Márk - Magyarország
18. Füzesi Richárd - Magyarország

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here