Benkő Roland Németországban áll starthoz! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 7., péntek

Benkő Roland Németországban áll starthoz!

Holnap délután elkezdődik a szezon Benkő Roland számára is, aki a németországi Wittstockban áll startszalag mögé egy nemzetközi, egyéni, meghívásos verseny keretein belül. Az összecsapás helyszíne ismerős lehet a felkészülési időszakból, hiszen a háromszoros dán világbajnok, Nicki Pedersen is itt tréningezett.
Benkő Roland a múlt heti debreceni tréningen. Fotó: Szilágyi Péter
A holnap délután négy órától elkezdődő viadalon több nemzet képviselteti magát, ám a favoritok egyértelműen a németek, akik közül a Legjobb Párosok Kupája első fordulóján parádézó Kai Huckenbeck is starthoz áll. Honfitársai minden bizonnyal megkeserítik majd a dolgát, hiszen Tobias Kroner és Christian Hefenbrock is a pódium legmagasabb fokára pályázik. Esélyesnek tekinthető még az az Adrian Cyfer, aki az elmúlt év végéig az Ekstraligában, a Stal Gorzów juniorjaként húzta a gázt.

Hazánkat egyedüliként az elmúlt héten Debrecenben tréningező Benkő Roland képviseli majd. Egyelőre nem tudni hanyas startszámmal vág neki a viadalnak a Békés megyei vaspapucsos, ahogy azt sem tudni, milyen lebonyolítási szisztémát fognak a rendezők alkalmazni. Az előzetes startlistán ugyanis húsz versenyző neve szerepel. Érdekesség, hogy a mezőnyben olyan nevek is feltűnnek, mint az Unia Leszno kötelékében motorozó ukrán, Viktor Trofimov illetve a Greg Hancockkal európai túrnéra érkező kaliforniai tehetség, Broc Nicol.

A helyszín nem ismeretlen a salakmotoros világtérképen, hiszen a háromszoros világbajnok, Nicki Pedersen az elmúlt évhez hasonlóan idén is itt kezdte meg felkészülését a 2017-es szezonra. Később a dán klasszis lengyel klubja, az Unia Leszno is ide látogatott világsztárjaival, így Pedersen mellett Emil Sayfutdinov, Piotr Pawlicki, Peter Kildemand, Janusz Kolodziej és Gregorz Zengota is kipróbálta a Berlintől 120km-re található ovált.

A startlista:
René Deddens
Lukas Fienhage
Maximilian Pott
Mirko Wolter
Christian Hefenbrock
Hannes Gast
Mads Hansen
Viktor Trofimov
Michael Härtel
Steven Mauer
Tobias Kroner
Darrel de Vries
Tobias Busch
Adrian Cyfer
Kai Huckenbeck
Broc Nicol
Piotr Dziatkowiak
Kevin Wölbert
Benkő Roland
Danny Maassen

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here