Világsztárok érkeznek Nagyhalászba! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 25., kedd

Világsztárok érkeznek Nagyhalászba!

Mind a 12 nemzet megnevezte versenyzőjét a május elsején 14 órától elstartoló egyéni Európa-bajoki elődöntőre, melynek helyszíne a pálya történetében először a Nagyhalász Speedway Ring lesz. A startlistát böngészve remek összecsapás szemtanúi lehetünk, ahol Magosi Norbertnek és Tabaka Józsefnek szurkolhatunk.
Kiélezett küzdelemre van kilátás a Nagyhalász Speedway Ringen. Fotó: Szilágyi Péter
Mint arról korábban beszámoltunk a Magyar Motorsport Szövetség Salakmotoros Szakága a nagyhalászi bajnoki nyitányt követően a viadal győztesét, Magosi Norbertet valamint annak második helyezettjét, Tabaka Józsefet nevezte a kontinensbajnokság szabolcsi ágára. Azóta nem igazán tudtunk újabb nevekről, ám a végleges startlista a mai nap folyamán elkészült. 

Lengyelországban és Dániában külön megmérettetést rendeznek a világ- valamint Európa-bajnoki kvalifikációs versenyek indulási jogaiért. Utóbbiaknál a kellemetlen időjárási viszonyok miatt elhalasztották az összecsapást, így a szakág jelölte ki az indulókat. A dánok úgy határoztak, hogy Ramsus Jensent valamint Patrick Hougaardot küldik Nagyhalászba. A lengyelek egyszer ugyan elhalasztották, ám végül múlt csütörtökön csak megrendezték a versenyt. A mindössze 300 néző előtt zajló viadalon a lengyel speedway krémje jelen volt, amelyet végül Przemyslaw Pawlicki nyert meg Janusz Kolodziej előtt, s pont ezt a két pilótát láthatjuk május elsején hazánkban. 
A viadal hivatalos plakátja. Katt. a nagyításért.
Rajtuk kívül érkezik még a Falubaz Zielona Góra ukrán erőssége, Andriy Karpov valamint a svéd Pontus Aspgren. Itt lesz a korábbi Európa-bajnok Jurica Pavlic is, valamint a csehek klasszisa, Josef Franc is. Finnországot ezúttal Tero Aarnio fogja képviselni, míg Szlovéniából Denis Stojs érkezik. Németországból egy ifjú tehetséget, Valentin Grobauert köszönthetjük, s olyan versenyzőkkel is találkozhatunk, akiket a bajnoki nyitányon is láthattunk. 

Északi szomszédainktól a szlovák Patrik Búri érkezik, aki a szezonnyitó összecsapás döntő futamában bukott hatalmasat, míg Bulgáriából ismét a télen Argentínát is megjárt Milen Manevet és honfitársát, Hristo Hristovot köszönthetjük. A 16 fős mezőny két tartalék pilótája Kovács Roland valamint Fekete Sándor lesznek. 

A Nagyhalász Speedway Ringen megrendezendő egyéni Európa-bajnoki elődöntő a munka ünnepén, május elsején 14 órakor kezdődik. A belépőjegyek 3000 forintba kerülnek, melyek a helyszínen válthatók. 14 éves korig a belépés díjtalan. A verseny hivatalos edzését április 30-án vasárnap 10:30-tól tartják, melynek megtekintése ingyenes. 

A hivatalos startlista:
1. Milen Manev (Bulgária)
2. Janusz Kołodziej (Lengyelország)
3. Magosi Norbert (Magyarország)
4. Patrik Búri (Szlovákia)
5. Rasmus Jensen (Dánia)
6. Andriy Karpov (Ukrajna)
7. Patrick Hougaard (Dánia)
8. Valentin Grobauer (Németország)
9. Jurica Pavlic (Horvátország)
10. Pontus Aspgren (Svédország)
11. Tabaka József (Magyarország)
12. Hristo Hristov (Bulgária)
13. Przemysław Pawlicki (Lengyelország)
14. Josef Franc (Csehország)
15. Tero Aarnio (Finnország)
16. Denis Stojs (Szlovénia)
-----------
17. Kovács Roland (Magyarország)
18. Fekete Sándor (Magyarország)

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here