Magyarországra érkezhet az Orzel Łódz gárdája - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 2., péntek

Magyarországra érkezhet az Orzel Łódz gárdája

Stadionjuk rekonstrukciója miatt nem tud saját pályáján felkészülni a lengyel I. ligában szereplő Orzel Łódz. A Janusz Slaczka által vezetett együttes így hazánkban egészen pontosan Nagyhalászban szeretne tréningezni március 16-án és 17-én. 
Aleksandr Lokatev (az élen) megerősítette a nagyhalászi részvételt.
Fotó: Adrian Skorupski - Sportowefakty.pl
A lengyel első ligában szereplő Orzel Łódz gárdája új stadiont kap, melynek építése már 2017-es szezonban elkezdődött. Az építkezés nem befolyásolta a ligameccsek lebonyolítását, hiszen az új aréna közvetlenül a meglévő pálya szomszédságában helyezkedik el. A stadion viszont nem fog elkészülni az idei szezon rajtjáig, míg a régit már bontani kezdték, így tesztelni sem tudnak saját ováljukon a kék fehér sasok.

A Speedway Miskolc korábbi trénere, Janusz Slaczka jelenleg az Orzel Łódz edzője, s mindent megtesz azért, hogy versenyzői a lehető legjobb formában várják a szezonnyitó összecsapást, ezért nem máshova, mint Nagyhalászba érkeznek.
Nagyhalász kiválasztása nem véletlen. - Kezdte mondandóját Janusz Slaczka. Az időjárás Magyarországon általában sokkal kedvezőbb mint nálunk, így ott már márciusban elkezdődnek a motoros edzések. 
Legutóbb 2016. márciusában látogatott hazánkban lengyel ligás klubcsapat, akkor a szintén Slaczka irányítása alatt álló Stal Rzeszów érkezett Debrecenbe. A két napos tréning csütörtöki és pénteki napjáról is beszámoltunk valamint fotókat és videókat is közöltünk.

A lengyel Sportowefakty hírportál szerint a szabolcsi tréningen a csapat minden lengyel versenyzője: Karol Baran, Norbert Kosciuch, Robert Miskowiak, Piotr Swiderski valamint a juniorok Mateusz Blazykowski és Jakub Miskowiak fognak a pályára gurulni, míg a légiósok közül a lett Maksym Bogdanovs és az orosz Aleksandr Loktaev is megerősítette részvételét. Egyelőre kérdéses, hogy az ausztrálok: Rohan Tungate és Josh Grajczonek valamint az ex-GP menő dán, Hans Andersen tiszteletét teszik e hazánkban.

Amennyiben az időjárás kegyes lesz hozzánk úgy a gárda nem csak szabadedzést tartana március 16-án és 17-én, szeretnének egy barátságos meccset is vívni, ha ehhez találnak riválist.  A magyarországi kitérőt követően azonban sűrű programja lesz "Jancsikáéknak", hiszen a Get Well Torun, a Kolejarz Opole valamint a PSZ Poznan ellen is pályára lépnek.
2018.02.02.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here