Teljes az egyéni Európa-bajnokság mezőnye - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. május 28., hétfő

Teljes az egyéni Európa-bajnokság mezőnye

A kvalifikációs versenyek valamint a Challenge is lezajlott, míg a szervezők öt állandó szabadkártyát osztottak szét, így teljessé vált a 2018-as egyéni Európa-bajnokság mezőnye. A kontinensviadal ezúttal is négy fordulós lesz, míg idén először épített pályán is húzni fogják a gázt, ráadásul egy ikonikus helyszínen, Chorzówban. 
Kasprzak (kékben) és Jonsson (sárgában) idén is ott lesznek a mezőnyben. Fotó: Jarek Pabijan / Sportowefakty.pl
Négy helyszínen: az oroszországi Balakovoban, a horvátországi Goricanban, a csehországi Pardubicében valamint hazánkban, Debrecenben rendezték az egyéni Európa-bajnokság kvalifikációjának első állomásait. A négy elődöntőből mindössze 12 vaspapucsos kvalifikálta magát az Olaszországban megrendezett Challengebe, mely három, a szervezők által kiosztott szabadkártyással és egy helyi indulóval lett teljes. Hazánkat Magosi Norbert, Benkő Roland és Tabaka József képviselte a cívisvárosi megmérettetésen, ahol Magosi 12., Benkő 13., Tabaka a 14. helyen végzett.

A Terenzanoban megrendezett Challengen a GP menő, Emil Sayfutdinov bizonyult a legjobbnak, aki szabadkártyával vehetett részt az összecsapáson. A dobogó második fokára Mikkel Michelsen állhatott fel, míg a harmadik helyen Josef Franc végzett. A negyedik és ötödik helyen az orosz Andriej Kudriashov valamint a dán Peter Kildemand végeztek, akik utolsóként biztosították helyüket az EB döntőben.

A challengeből továbbjutott első öt helyezett csatlakozott a tavalyi év első öt helyezettjéhez: a címvédő Andzejs Lebedevshez, az ezüstérmes Artem Lagutához, a bronzérmes Vaclav Milikhez valamint a negyedik és ötödik helyen végzett Krysztof Kasprzakhoz és Andreas Jonssonhoz. A meglévő tíz versenyző mellé a szervezők idén öt állandó szabadkártyát osztottak ki.


Állandó szabadkártyát kapott az idén bombaformában motorozó, Leon Madsen, a korábbi vb ezüstérmes, Jarek Hampel, a tavaly még a GP-ben viaskodó, Piotr Pawlicki, a szintén ex-GP menő, "Riói Rakéta" Antonio Lindback valamint a németek egyik legjobbja, a Challengen hatodikként záró és éppen kieső, Kai Huckenbeck. A 15 fős mezőnyhöz természetesen minden fordulóban csatlakozik egy szabadkártyás pilóta.

Az egyéni Európa-bajnokság döntője az elmúlt évhez hasonlóan idén szintén négy fordulós lesz, melynek nyitófordulóját a lengyelországi Gnieznoban rendezik közel egy hónap múlva, június 23-án. Ezután július 14-én Németországba, Güstrow városába utazik a mezőny majd augusztus 18-án a korábbi Grand Prix helyszínén, a lettországi Daugavpilsban bonyolítják le a harmadik fordulót. A zárófordulót az öt éve megreformált sorozat életében először épített pályán rendezik, ráadásul egy nagy hagyományokkal bíró, ikonikus helyszínen, a lengyelországi Chorzówban.

Az összecsapásokat Európa szerte élőben közvetíti az Eurosport, kivéve Magyarországon (UPDATE: Pintér László, az Eurosport Magyarország kommentátora portálunk facebook oldalán jelezte, hogy a nyitóforduló szerepel a csatorna adástervében, így - amennyiben változás nem történik - tévén keresztül is látható lesz a viadal hazánkban - Köszönjük az információt!. [a szerk.]), így vélhetően csak NET TV-n keresztül láthatjuk a kontinens legjobbjainak párharcát.

A 2018-as egyéni Európa-bajnokság mezőnye:
#129 Andzejs Lebedevs (Lettország)
#222 Artem Laguta (Oroszország)
#225 Vaclav Milik (Csehország)
#507 Krysztof Kasprzak (Lettország)
#100 Andreas Jonsson (Svédország)
#89 Emil Sayfutdinov (Oroszország)
#155 Mikkel Michelsen (Dánia)
#444 Josef Franc (Csehország)
#91 Andriej Kudriashov (Oroszország)
#25 Peter Kildemand (Dánia)
#66 Leon Madsen (Dánia)
#33 Jarek Hampel (Lengyelország)
#777 Piotr Pawlicki (Lengyelország)
#85 Antonio Lindback (Svédország)
#744 Kai Huckenbeck (Németország)
#16 ?

2018.05.28.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here