Speedway of Nations élőben a Spíler TV-n - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. június 1., péntek

Speedway of Nations élőben a Spíler TV-n

Történt néhány változás a holnap, Teterowban induló és az idei világkupát felváltó Speedway of Nations mezőnyében, melyet szombat este 19 órától élőben közvetít a Spíler TV. Akik esetleg nem rendelkeznek ezzel a csatornával, net tévén keresztül nyomon követhetik az eseményeket. 
Bjerre (az élen) és Jepsen Jensen (pirosban) holnap ismét összecsaphatnak Sayfutdinovval (a háttérben).
Pillanatkép a tavalyi világjátékokról. Fotó: Wojciech Tarchalski / Sportowefakty.pl
Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, az idei évben nem lesz csapat világkupa, a helyét egy 15 nemzetet felvonultató páros (világ)bajnokság veszi át. A motokrosszból ismert nemzetek párharcát (MXON), ültetik át a salakmotorozásba, mely a hagyományos 7 párosból álló 21 futamos szisztémát megtartva, picit megreformálva kapta a Speedway of Nations nevet.

A két elődöntőből és két döntőből álló széria holnap este 19 órától veszi kezdetét Németországban, Teterow városában. Az első elődöntőben a házigazda németek mellett, az amerikaiak, az urkánok, a szlovének, a lettek, az oroszok valamint a dánok csapnak össze. Két alakulatnál: az amerikaiaknál valamint a letteknél máris történtek változások.

Az amerikaiak négyszeres világbajnokjuk, Greg Hancock mellé a fiatal Luke Beckert nevezték eredetileg, aki tavaly parádés futamgyőzelmet aratott a lesznoi reményfutam utolsó etapjában. A kaliforniai tehetség Hancock patronáltja, ám a közelmúltban Dániában bukott, s vállsérülést szenvedett. Becker hazarepült rehabilitációja érdekében, míg helyére Gino Manzarest nevezte a csapatvezetés.

A másik változás a letteknél történt. Eredetileg az Andzejs Lebedevs - Jevgenij Kostigovs - Oleg Michailov trióval vágtak volna neki az összecsapásnak, ám lengyel sajtóértesülések szerint Kostigovs helyett a hazánkban is ismert, Kjastas Poudzuks bizonyíthat.

A 7 nemzet a hagyományos 21 futamos páros szisztéma alapján mérkőzik meg egymással, ám a 21 futamos alapszakasz végeztével az első két helyezett automatikusan kvalifikálja magát a június 8-án és 9-én megrendezendő wroclawi fináléba. Az alapszakasz negyedik és ötödik helyezettje egy elődöntőben harcol tovább, melynek győztese az alapszakasz harmadikkal mérkőzik meg az utolsó döntős pozícióért. A szisztémát Nigel Pearson és Kelvin Tatum az alábbi videóban szemlélteti.


A 'történelmi jelentőségű' nemzetek párharca holnap este 19 órakkor az első elődöntővel veszi kezdetét Teterow városában, melyet a Spíler TV élőben közvetít. Akik esetleg nem rendelkeznek ezzel a csatornával, azok a világbajnokság hivatalos weboldalán, a SpeedwayGP.com-on egy email címes regisztációt követően élőben követhetik az összecsapást HD minőségben, Nigel Pearson és Kelvin Tatum kommentálásában. A regisztrációt ide kattintva könnyen elérhetik. Azok akik tableten vagy okostelefonon szeretnék nézni a versenyt, azok az Apple Store-ból illetve a Google Play-ből letölthetik az SGP TV alkalmazást, melyen keresztül élőben követhetik az eseményeket.

A párosok összeállításai:
Június 2. - Teterow / Németország - I. elődöntő 
USA: Greg Hancock, Gino Manzares
Ukrajna: Andrij Karpov, Aleksandr Loktaev
Oroszország: Artem Laguta, Emil Sayfutdinov, Gleb Chugunov
Szlovénia: Matej Zagar, Matic Ivacic, Nick Skórja
Németország: Kai Huckenbeck, Martin Smolinski, Michael Hartel
Lettország: Andzejs Lebedevs, Kjastas Poudzuks, Oleg Michailov
Dánia: Michael Jepsen Jensen, Kenneth Bjerre, Fredrik Jakobsen

2018.06.01

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here