Emil Sayfutdinov visszatér a Grand Prix-ba! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. november 8., kedd

Emil Sayfutdinov visszatér a Grand Prix-ba!

Három év kihagyást követően visszatér a világ legjobbjai közé az 'Orosz Rakéta' becenévre hallgató, Emil Sayfutdinov. A kétszeres junior világbajnok és kétszeres egyéni Európa-bajnok, Nicki Pedersen, Matej Zagar és Maciej Janowski mellett kapott állandó szabadkártyát a 2017-es Grand Prix szériába.

Emil Sayfutdinov az idei, manchesteri világkupán. Fotó: Sportowefakty.pl - Jakub Janecki
Sayfutdinov 2013-ban motorozott utoljára a Grand Prix szériában, s akkor nagyon eredményesen szerepelt, hiszen három nagydíj győzelmet is bezsebelt. Ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára Bydgoszczban, Göteburgban és Cardiffban is, ám szezonja egy csúnya bukást követően térd- és könyöksérülésekkel ért véget. Azóta az Európa-bajnokságon szerepelt többnyire, ahol 2014-ben és 2015-ben is a kontinens legjobbja volt. Több éven keresztül nem láthattuk a világkupán sem, ám idén megtört a jég, s rajthoz állt az orosz válogatottban.

Nicki Pedersen számára nem úgy alakult az idény, ahogy eltervezte, s hiába próbálkozott nem jött ki számára a lépés a világbajnokságon. Nem úgy az egyéni Európa-bajnokságon, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtva, a rybniki zárófordulót megnyerve kontinens bajnoki címet ünnepelhetett. A verseny másnapján viszont csúnyán összetörte magát a pardubicei aranysisakon, amelyet csak úgy zárójelesen a fentebb említett Sayfutdinov nyert meg pályafutása során először. Pedersen számára viszont véget ért a szezon, s így az összetett 13. helyén végzett az idei GP-ben.

Matej Zagar és Maciej Janowski idén nem nyújtott kiemelkedőt a világ legjobbjai közt, s teljesítményükkel a kilencedik valamint tizedik helyen végeztek. Ám mindketten mindössze egy ponttal maradtak el a nyolcaik helyen záró Iversentől, így joggal kaphattak állandó szabadkártyát a sorozat szervezőitől. Janowski döntését sokan kritizálták mondván túl sok lengyel lesz a mezőnyben, s szívesebben látták volna Michael Jepsen Jensent a szériában, ám a BSI így döntött.

A mezőny természetesen jövőre is jól bevált rendszer szerint áll össze, miszerint a legjobb nyolchoz, Hancock-hoz, Woffinden-hez, Zmarzlik-hoz, Holder-hez, Doyle-hoz, Pawlicki-hez, Lindback-hez és Iversen-hez csatlakozik a négy állandó szabadkártyás és a három pilóta, akik a challenge-ből motorozták be magukat. Ők nem mások mint a vetlandai összecsapást maximummal megnyerő Patryk Dudek valamint Martin Vaculik és Fredrik Lindgren.


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here