Speedway akadémia Gollob módra! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. február 12., vasárnap

Speedway akadémia Gollob módra!

A Polonia Bydgoszcz valamint a Gollob Speedway Team közös utánpótlásnevelésbe kezd a 2017-es szezontól kezdődően. A programot Jacek Gollob fogja vezetni fiával, Oskar-Ajtner Gollobbal kiegészülve, míg testvére, a lengyelek 2010-es egyéni világbajnoka, Tomasz Gollob tanácsadói szerepkörben lesz érdekelt.


Az utánpótlás kérdés nem csak hazánkban, hanem a speedway teljhatalmú országában, Lengyelországban is egyre nagyobb problémákat okoz. Nincsenek fiatalok az egyes klubokban, s ezáltal nincs kit versenyeztetni, nincs kinek szurkolni vagy egyáltalán nincs kit nézni, ahogyan szórja a salakot. E probléma ellen próbál tenni a bydgoszczi bázisú Gollob familía a helyi klubbal összefogva.

Jelen pillanatban mindössze három ifjú versenyzőpalántával, Mateusz Jagła-val, Tomasz Orwat-tal és Patryk Sitarek-kel rendelkeznek, ezért a helyi klubvezetőség a "Gollob Speedway Team" elnevezésű speedway sulinak lehetőséget biztosít a fiatalok felkutatására, motoroztatására, tréningezésére. Ezen akadémia vezetője Jacek Gollob lesz, akinek fia Oscar valamint testvére a leghíresebb Gollob, Tomasz is segíteni fog abban, hogy a suli minél sikeresebben működjön.

A múlt és a jelen: Gollob és Zmarzlik.
Az akadémia szeretné elkerülni azt, hogy a szülőknek több ezer zlotyijába kerüljenek a kezdeti lépések, ezért már most hét komplett motorral várják a leendő vaspapucsosokat. Azon 14 és 16 év közötti ifjúk, akik jelentkeznek az akadámiára a motoros edzéseken kívül mentális és fizikális teszt is vár rájuk. A Polonia Bydgoszcz valamint a Gollob Speedway Team közös célkitűzése egyértelmű, szeretnének pár versenyképes juniort kinevelni, akik a közeljövőben a piros fehéreknél húzhatnák a gázt a lengyel ligában.

2017-02-11

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here