Kialakult a junior világbajnokság mezőnye - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. május 23., kedd

Kialakult a junior világbajnokság mezőnye

Az elmúlt hétvégén három helyszínen: a csehországi Pardubicében, a svédországi Eskilstunában valamint az olaszországi Terenzanoban rendezték az egyéni junior világbajnokság elődöntőit. A viadalokról az első négy helyezett kvalifikálta magát az idén három fordulós fináléba, míg az így összegyűlt 12 fős mezőnyhöz három versenyző csatlakozhatott állandó szabadkártyával.
Idén is parázs csaták várhatók az ifjú titánok közt. A fotón Dominik Kubera a pardubicei viadalon látható.
Fotó: Jarek Pabijan
Pardubice 
A csehországi első elődöntőn a lengyel Maksym Drabik nem talált legyőzőre, így maximális 15 ponttal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen az ausztrálok fenegyereke, Brady Kurtz végzett 14 egységgel, míg a harmadik helyért különfutamot kellett rendezni. Az etap az Unia Leszno juniorjának, Dominik Kuberának a győzelmével ért véget, aki a német Lukas Fienhage valamint a dán Jonas Jeppesen előtt ért célba. Utóbbinak végül így csak az 5. hely jutott, ami miatt búcsúznia kellett a folytatástól.

Eskilstuna
Svédországban brit győzelem született Robert Lambert révén, aki 14 ponttal diadalmaskodott. A dobogó második fokára a lett Jevgenij Kostigov állhatott fel, míg a harmadik helyen a francia Dimitri Berge végzett. A negyedik, s egyben utolsó továbbjutó helyért négy fős különfutamot rendeztek, amelyet a lengyel Bartosz Smektala abszolvált a legsikeresebben aki a svéd  Alexander Woentint, az orosz Gleb Chugunovot valamint a dán Frederik Jakobsent verte.

Terenzano
A szélsőséges időjárási viszonyok miatt szombat helyett vasárnap megrendezett olaszországi verseny az ausztrál Jack Holder győzelmével ért véget aki egy négyes különfutamban utasította maga mögé riválisait. A dobogó második fokára Eduard Krcmar állhatott fel, míg a harmadik helyen Kacper Woryna végzett. Negyedikként a dán Andreas Lyager kvalifikálta magát az idei szériába.
Max Fricke pályafutása első junior vb címét nyerte tavaly. Fotó: Jarek Pabijan
Érdekesség, hogy a regnáló u21-es világbajnok, Max Fricke nem jutott tovább a terenzanoi ágról, ám a sorozat szervezői állandó szabadkártyát biztosítottak számára. Rajta kívül a dán Patrik Hansen valamint a svéd Alexander Woentin kapott lehetőséget a bizonyításra. Tartalékként Michal Hartel, Gleb Chugunov és Jonas Jeppesen vár a bevetésre.

Az idei junior világbajnokság az elmúlt évhez hasonlóan ismét három fordulós lesz. A nyitófordulót július 23-án Lengyelországban, Poznan városában rendezik. Ezt követően Németországba, Güstrowba utazik a mezőny szeptember 8-án, majd végül a tradicionális aranysisak hétvégéjén, szeptember 29-én Pardubicében avatnak junior világbajnokot.

A 2017-es junior világbajnokság hivatalos startlistája: 
Jack Holder (Ausztrália)
Eduard Krcmar (Cseh Köztársaság)
Kacper Woryna (Lengyelország)
Andreas Lyager (Dánia)
Robert Lambert (Egyesült Királyság)
Jevgenij Kostigov (Lettország)
Dimitri Berge (Franciaország)
Bartosz Smektała (Lengyelország)
Maksym Drabik (Lengyelország )
Brady Kurtz (Ausztrália)
Dominik Kubera (Lengyelország)
Lukas Fienhage (Németország)
Max Fricke (Ausztrália)
Patrick Hansen (Dánia)
Alexander Woentin (Svédország)

2017.05.23.
Forrás: SpeedwayU21.com

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here