Alakul a nagyhalászi junior EB mezőnye - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. június 7., szerda

Alakul a nagyhalászi junior EB mezőnye

Szinte teljes a június 10-én szombaton Nagyhalászban megrendezendő junior egyéni Európa-bajnoki elődöntő startlistája. A mezőnyben német, lengyel, szlovák, ukrán és cseh vaspapucsosok mellett hazánkat Bárány Márk fogja képviselni.
Újra kontinensviadal a Nagyhalász Speedway Ringen! Fotó: Szilágyi Péter
Németországból három versenyző érkezik, akik közül ketten, Michael Hartel és Lukas Fienhage is esélyesek lehetnek nem csak a továbbjutásra, de a dobogóra is. Hartel nem olyan túl rég egészen pontosan pünkösd hétfőn szerepelt parádésen Güstrowban, amikor Mikkel Bech Jensen mögött a dobogó második fokára állhatott fel a sztárokkal tűzdelt mezőnyben. Lukas Fienhage nevét az idei junior világbajnokság pardubicei kvalifikációs állomásán ismerhettük meg, ahol a német tehetség bemotorozta magát a világbajnoki döntőbe. A harmadik germán Mike Jacopetti lesz, aki többszört járt már hazánkban, s Vasadon rendszeresen tréningezni szokott.

Szlovákiából és Ukrajnából szintén olyan versenyzők érkeznek akik jártak már hazánkban, ám a Nagyhalász Speedway Ring új lesz számukra. A szlovák Ján Mihálik több alkalommal járt Debrecenben, legutóbb a május végén megrendezett Barátság Kupán láthattuk. Ukrán riválisa, Viktor Trofimov szintén a cívisvárosban tette tiszteletét az előbb említett széria versenyein, míg honfitársa Dmytro Mostovyk leginkább hazájában húzza a gázt.


Csehország két pilótát is delegál a kontinens bajnoki összecsapásra mégpedig a 20 esztendős Filip Hajeket valamint honfitársát a honi és nemzetközi salakos közösségben is ismertebb, Eduard Krcmart. Utóbbi többször járt már hazánkban, s 2016-ban a debreceni EB-t győzelemmel abszolválta. Jelenleg a lengyel I. ligában a Start Gniezno színeiben húzza a gázt, s kiharcolta a jogot a 2017-es egyéni junior világbajnoki részvételre. Lettországból Jevgenijs Kostigovs érkezik, aki szintén résztvevője lesz az idei junior VB-nek, s hazája lengyel I. ligás gárdájában, a Lokomotiv Daugavpilsban húzza a gázt.

Lengyelországból három dobogó esélyes versenyző érkezik hazánkba, hiszen hármójuk közül ketten is a lengyel legfelsőbb osztályban, az Ekstraligában húzzák a gázt, míg Patryk Rolnicki a hazánkhoz közel eső Unia Tarnów I. ligás juniorja. Az ekstraligások közül a GKM Grudziadz titánja Kamil Wieczorek érkezik az Unia Leszno kiválósága, Bartosz Smektala mellett. Utóbbi 2015-ben járt már hazánkban, hisz Debrecenben láthattuk a junior eb elődöntőjén, ahol harmadik helyen zárt, s nem mellékesen ő is az idei junior vb döntő mezőnyében található.

A startlista: 
- Bárány Márk (Magyarország)
- Michal Hartel (Németország)
- Lukas Fienhage (Németország)
- Mike Jacopetti (Németország)
- Jan Mihalik (Szlovákia)
- Viktor Trofimov (Ukrajna)
- Dmytro Mostovyk (Ukrajna)
- Filip Hajek (Csehország)
- Eduard Krcmar (Csehország)
- Jevgenijs Kostigovs (Lettország)
- Patryk Rolnicki (Lengyelország)
- Kamil Wieczorek (Lengyelország)
- Bartosz Smektala (Lengyelország)

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here