Új pontozási és kvalifikációs rendszer a Grand Prixben - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. november 2., szombat

Új pontozási és kvalifikációs rendszer a Grand Prixben

Fontos változásokat jelentettek be szombaton a Fim Speedway Grand Prix rendezői, hiszen a 2020-as szezonban megváltozik a széria pontozása illetve annak kvalifikációja is. 
Bartosz Zmarzlik. Foto: Szilágyi Péter 
Az első és talán legfontosabb változás, hogy teljesen átalakul a versenyek pontozása. Az eddigi fordulókon a versenyzők annyi pontot kaptak, amelyet összemotoroztak, s azt vitték tovább a következő fordulókra. A maximum így 21 pont volt, amennyiben valaki megnyerte mind az öt alapszakaszbeli futamát illetve az elődöntőt és a döntőt is. Ez idén egyszer sikerült, mégpedig Leon Madsennek, aki a toruni GP-n volt megállíthatatlan.

Ehelyett visszatér a fix pontozásos rendszer, tehát az első helyezett 20 pontot kap, a második 18-at, a harmadik 16-ot, míg a döntő negyedik helyezettje 14-et. Az ötödik és hatodik helyezett 12 és 11 ponttal gazdagodik, míg a hetedik és nyolcadik 10 és 9 egységet kap az adott fordulón. A további helyezettek 8-7-6-5-4-3-2-1 pontot kapnak a 16. hellyel bezárólag.

A másik fontos változás a kvalifikációs szisztémát érinti. Eddig az adott év első nyolc helyezettje maradt a legjobbak között a jövő évre is, ám ez a szám jövőre hatra csökken. Az első hat tehát a következő évben is ott lesz, míg a regnáló egyéni Európa-bajnok jutalma a kontinensbajnoki cím mellett a jövő évi GP-s tagság is lesz. A GP Challengeből továbbra is mindössze az első három jut be a következő évi szériába, míg a rendezők az eddigi négy helyett, öt szabadkártyát oszthatnak ki.

FIM SGP Kvalifikációs rendszer: 
- Top 6 az adott évi SGP-ről
- Top 3 az SGP Challengeről
- A regnáló egyéni Európa-bajnok
- 5 állandó szabadkártyás a rendezők döntése alapján

Forrás: SpeedwayGP.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here