Íme az elmúlt évtized legerősebb Grand Prix-s startlistája - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 8., szerda

Íme az elmúlt évtized legerősebb Grand Prix-s startlistája

A szurkolók szavazatai alapján állította össze a FIM Speedway GP az elmúlt évtized legerősebb startlistáját. A lista legelején a lengyelek ikonja, Tomasz Gollob található. 
A szurkolók szavazatai alapján a képzeletbeli startlista. Forrás: SpeedwayGp
A Speedway GP különböző közösségi média felületén kérte szavazásra a szurkolókat, akik nemzetiségek szerint szavazhattak az elmúlt évtized legmeghatározóbb versenyzőire. A szavazáson résztvevők nyereményjátékon is részt vettek, melynek győzteseit később hozzák nyilvánosságra.

A lengyelek közül a legtöbb szavazatot 2010 egyéni világbajnoka, Tomasz Gollob kapta, akihez az évtized legutolsó világbajnoka, Bartosz Zmarzlik csatlakozott. Mellettük felkerült még a listára a kétszeres vb ezüstérmes, Jarek Hampel valamint a háromszoros világkupa győztes Maciej Janowski is.

Az ausztrálok közül természetesen nem hiányozhat a 3x világbajnok Jason Crump, aki mellett a startlistára került 2012 és 2016 egyéni világbajnoka, így Chris Holder és Jason Doyle valamint a 2x junior világbajnok, Darcy Ward is.

A dánoknál a szintén 3x világbajnok Nicki Pedersen vezeti a sort, akihez a 4x világkupa győztes, Niels-Kristian Iversen valamint a 2019-es ezüstérmes, Leon Madsen csatlakozott.

Svédországot két világkupa győztes: Andreas Jonsson és Fredrik Lindgren képviseli a listán, míg a britek, az amerikaiak és az oroszok egy – egy vaspapucsost delegáltak a képzeletbeli startlistára. Ők nem mások mint, a 4x világbajnok, mindig mosolygós Greg Hancock, a 3x világbajnok Tai Woffinden valamint a 2x SON győztes, Emil Sayfutdinov.

Az így kialakult 16 fős startlistán összesen 17 világbajnoki címet számlálhatunk, de mindegyik salakszóró legalább junior világbajnok, világkupa győztes vagy nemzetek párharcának győztese.

Forrás: SpeedwayGP.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here