Győzelemmel kezdte a felkészülési szezont a Betard Sparta Wroclaw (videó) - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2023. április 7., péntek

Győzelemmel kezdte a felkészülési szezont a Betard Sparta Wroclaw (videó)

A változékony időjárásnak köszönhetően mindössze tegnap volt arra lehetősége a Betard Sparta Wroclaw-nak, hogy hazai pályáján, az Olimpiai Stadionban mérkőzzön meg a Falubaz Zielona Góra gárdájával egy tesztmeccs keretein belül. Az izgalmas futamokban bővelkedő összecsapás végül 49:41 arányban végződött a vendéglátók számára, ám az 1 ligás Falubaz remekült helyt állt. 


Az összecsapásra minkét fél legerősebb keretét nevezte, debütálhatott a télen szerződtetett Piotr Pawlicki valamint visszatérhetett a csapatba – immár lengyel licensszel – Artem Laguta is. Rajtuk kívül Maciej Janowski, Tai Woffinden, Daniel Bewley tette teljessé a wroclawi alakulatot. 

Az első ligás Falubaz tavaly az utolsó futamban bukta el a PGE Ekstraligába feljutást a Wilki Krosno-val szemben, s az idény végén visszavonuló, immár sportigazgatóként tevékenykedő Piotr Protasiewicz elsődleges célkitüzése a feljutás. Ennek érdekében olyan motorosok érkeztek a gárdához, mint Rasmus Jensen, Przemyslaw Pawlicki vagy a junior Michal Curzytek. A tavalyi csapatból maradt Rohan Tungate és Krzysztof Buczkowski és Dawid Rempala is. Az amerikai Luke Becker is a gárdát erősiti, ám múlt heti szlovák bajnokin Zarnovicán bukott, s feltételezett bokatöréséből időbe telik majd felépülnie ezért Protasiewicz Wiktor Trofimov-ot szerződtette helyére. 

Az összecsapás ugyan felkészülési mérkőzés volt igen izgalmasra sikeredett, Maciej Janowski remek előzéseket mutatott be a 8 fokos hidegbe is kilátogató párszáz fős közönségnek. Rajta kívül Tai Woffinden szerepelt remekül, aki első futambeli betlijét követően 11 ponttal zárta a délutánt. A vendégek közül Jensen, Tungate és Buczkowski szállította a legtöbb, ám Trofimov teljesitménye is pozitiv csalódás volt. 

A PGE Ekstraliga szezonja ezen a hétvégén veszi kezdetét, ám Wroclaw még vár a debütálásra, hiszen az április 9-re vasárnapra tervezett Lublin – Wroclaw nyitófordulót a kedvezőtlen időjárás miatt halasztani kellett. A Falubaz szintén vasárnap lépett volna pályára Rybnikben, ám ott péntek reggelre behavazott, igy azt a meccset is elhalasztották. 

Hogy milyen meccsek lesznek ezen a hétvégén? A hétvége salakporos menetrendje cikkemben összefoglaltam őket. 


Végeredmény:

Betard Sparta Wrocław - 49 pkt.
9. Tai Woffinden - 11 (0,3,3,2,3)
10. Piotr Pawlicki - 3+1 (1,2*,0,d)
11. Artiom Łaguta - 9 (3,0,3,3)
12. Daniel Bewley - 9+1 (1,2,2*,1,3)
13. Maciej Janowski - 11 (3,3,1,3,1)
14. Bartłomiej Kowalski - 6 (3,3,0,0)
15. Mateusz Panicz - 0 (0,0,0)

Enea Falubaz Zielona Góra - 41 pkt.
1. Przemysław Pawlicki - 5+1 (1*,2,2,d)
2. Wiktor Trofimow - 6+2 (0,1*,1*,2,2)
3. Rasmus Jensen - 9 (2,3,3,1)
4. Rohan Tungate - 8+1 (2,1,2*,3)
5. Krzysztof Buczkowski - 8 (2,1,1,2,2)
6. Michał Curzytek - 3+1 (2,0,0,1*)
7. Dawid Rempała - 2+2 (1*,0,1*,0)
8. Kacper Rychliński - NS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here