Sayfutdinov álma egy orosz nagydíj! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. január 21., szombat

Sayfutdinov álma egy orosz nagydíj!

Az 'Orosz Rakéta' Emil Sayfutdinov álma továbbra is a FIM Speedway Grand Prix egyik fordulójának megrendezése hazájában, Oroszországban.


A salavati születésű versenyző pár év kihagyás után idén ismét a világ legjobbjai között húzhatja a gázt miután állandó szabadkártyát kapott a világbajnokság szervezőitől a BSI-tól. A kétszeres egyéni Európa- és junior világbajnok nagy népszerűségnek örvend szinte bárhol, ahol megfordul, ám hazájában különösen, ahol az orosz szurkolók igazi reménységnek tartják, aki egy napon az orosz salakszórás első egyéni világbajnoka lesz.

Mégis Sayfutdinov számára még nem adatott meg a lehetőség arra, hogy hazai közönség előtt Grand Prix-t nyerjen. De idén nagy lehetőség áll az orosz speedway előtt, hisz augusztus 19-én Togliattiban rendezik a 2018-as egyéni világbajnokság előszobáját, a kvalifikáció utolsó állomását, a Challenge-t. Amennyiben sikeresen lebonyolítják az összecsapást, ügyesen megoldják a logisztikát úgy a későbbiekben akár egy orosz nagydíjnak is helyszínt adhatnak. Különösen úgy, hogy az Anatoly Stepanov Stadion az elmúlt években kétszer is sikeresen vizsgázott, amikor a One Sport által megreformált egyéni Európa-bajnoki széria látogatott oda.
Anatoly Stepanov Stadion Togliattiban. Fotó: Jarek Pabijan - SpeedwayEuro.com
Ororszország 2018-ban egy globális eseménynek, a futball világbajnokságnak ad otthont, s Sayfutdinov reméli, hogy az orosz szponzorok nem csak a focit, hanem a salakmotort is támogatni fogják. Reméli, hogy a segítségükkel megrendezhető lesz az általa régóta vágyott orosz nagydíj akár a fővárosban, Moszkvában, akár Szentpéterváron, ahol a szezonon kívül tartózkodik.
Ahogy fogalmaz: " A futball világbajnokság után talán néhány vállalat érdeklődni fog a salakmotorozás után, ha lesz egy Grand Prix arrafelé. Számomra jobb lenne ha Moszkvában vagy Szentpéterváron rendeznék, hiszen az nagyszerű lenne a sportág számára is Oroszországban. De így is remek, hogy Togliatti rendezheti a GP Challenget. Meglátjuk hogyan fog sikerülni. Korábban már kétszer vendégül látták az egyéni Európa-bajnokság mezőnyét, szóval úgy gondolom nem lesz semmilyen probléma az összecsapás megrendezésével.
Sayfutdinov, aki 2014-ben pénzügyi okokra hivatkozva visszalépet a Grand Prix részvételtől továbbra is beismeri, hogy nagyon nehéz szponzorokat találni Oroszországban. De ez nem tartja őt vissza attól, hogy az idei évben visszatérjen a GP mezőnyébe.
" Egy kis probléma volt annó a szponzorokkal. De kihagytam három évet, szóval eljött az ideje, hogy visszatérjek a világbajnokság mezőnyébe. Természetesen nagyon nehéz, mivel Oroszországban nincs megfelelő salakos közeg, így nem invesztálnak a sportágba. De megpróbálom felépíteni a költségvetésemet és a csapatomat, hogy felkészítsük a szezonra a motorjaimat. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek, s remélem a szezon kezdetén, márciusban minden tökéletes lesz. " - zárta sorait a 27 éves pilóta.

Hanyadik helyen végez Sayfutdinov az idei Grand Prix-n?

Dobogós lesz
Az első 8 között végez
Kiesik az első 8-ból

Forrás: SpeedwayGP.com

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here