Teljessé vált a jégmotoros világbajnokság versenynaptára - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 17., kedd

Teljessé vált a jégmotoros világbajnokság versenynaptára

A Nemzetközi Motorsport Szövetség illetékesei a napokban tetté közzé a 2020-as egyéni jégmotoros világbajnokság tervezett menetrendjét. A versenynaptár szerint a vb kvalifikációk januárban kezdődnek, míg a vb döntő februárban Kazahsztánban veszi kezdetét és áprilisban, Hollandiában zárul. 
Daniil Ivanov az élen. Foto: Eisspeedway Journal
A FIM illetékesei elkészítették a jövő évi egyéni jégmotoros világbajnokság versenynaptárát. A vb kvalifikációkat január 11-én Svédországban és Finnországban rendezik, míg a világbajnoki párharc két napos döntői, február elsején és másodikán Kazahsztánban, Almaty városában kezdődnek.

A sorozat ezután két orosz helyszínnel folytatódik, így február 8-án és 9-én - a jövőre salakmotoros Grand Prix rendező - Togliattiba látogat a mezőny majd a következő hétvégén Shadrinskben húzzák a jéggladiátorok. Ezután érkezik Európa nyugati részébe a mezőny, így március 14-én és 15-én németországi Inzellbe rendezik a negyedik versenyhétvégét, míg a bajnokság utolsó két összecsapását a hollandiai Heerenveenben bonyolítják le egészen későn, április 4-én és 5-én.

Mindemelett február 29-én és március elsején Németország fővárosában, Berlinben rendezik az Ice Speedway of Nations vagyis a csapat világkupát.

Az elmúlt szezonban a salakpályáról is ismert Daniil Ivanov diadalmaskodott, s nyerte meg a világbajnoki címet, honfitársai: Dmitry Koltakov és Dinar Valeev előtt. A sportot uraló oroszok mögött a legjobb nyugati versenyző, Johan Weber lett, aki az ötödik helyen fejezte be a szériát.

Forrás: FIM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here