Szerencsétlen szezonkezdet Ausztráliában - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 5., vasárnap

Szerencsétlen szezonkezdet Ausztráliában

Itt az újév, s ahogyan az lenni szokott, szilveszter után pár nappal startol az ausztrál egyéni bajnokság. A kontinensen uralkodó szélsőséges időjárási viszonyok miatt azonban öt futam után félbeszakították a Kurri Kurriban rendezett nyitófordulót. 
Max Fricke célja az ausztrál bajnoki cím megvédése. Fotó: Szilágyi Péter
Elstartolt a 2020-as szezon, hiszen január 4-én Kurri Kurriban rendezték (volna) az ausztrál egyéni bajnokság első fordulóját. Ahogyan az lenni szokott az ausszik az egész hosszúra nyúló európai szezon után nem szívesen ülnek motorra hazájukban, ám az idei évre elég erős mezőny jött össze. Mindössze Jason Doyle, Troy Batchelor és Nick Morris voltak azok, akik nem szerepeltek az előzetes startlistán.

Ott van a mezőnyben viszont a regnáló ausztrál bajnok, s egyben 2020-as GP résztvevő Max Fricke, a Holder testvérek: Chris és Jack valamint Brady Kurtz, Rohan Tungate, Sam Masters és Jaimon Lidsey is. A bajnokság végkimeneteléről a korábbi évekkel ellentétben idén nem négy, hanem öt forduló fog dönteni, melyből kettőt net tévén keresztül lehet élőben nyomon követni.

Az első fordulót a tegnapi napon Kurri Kurriban rendezték volna, ám az időjárás erősen megnehezítette a szervezők dolgát. Az Ausztráliában hetek óta tomboló erdőtüzek és a szélsőséges időjárások miatt 46 fokos kánikula uralkodott a versenyt megelőző percekben, mely komoly hatással volt a versenyzőkre, versenygépeikre és a pálya felületére.

A viadalt azonban elkezdték, az első négy futamot rendben le is bonyolították. A nyitófutamban Fricke zsebelte be a három pontot majd Lidsey és Pickering ért célba elsőként. A negyedik etapban Jack Holder verte bátyját, s húzta be a futamgyőzelmet. Ezt követően az ötödik futamban Jye Etheridge bukott, s pályakarbantartást rendeltek el. A rendkívüli hőség azonban megnehezítette a munkát, s igen elviselhetetlennek bizonyult a versenyzők számára, így a verseny elhalasztása mellett döntöttek.

A bajnokság következő fordulóját holnap, január 6-án Albury-Wodongában rendezik, melyet a tervek szerint élőben, net tévén keresztül lehet követni reggel 9:30-tól. A NET TV linkje ide kattintva elérhető illetve a Salakpor Speedway Group-ban is megtalálható lesz.

A bajnokság 2020-as menetrendje: 
Január 4. Kurri Kurri – 1. forduló
Január 6. Albury-Wodonga – 2. forduló (NET TV)
Január 7. Undera – 3. forduló
Január 9. Mildura – 4. forduló
Január 11. Gillman – 5. forduló (NET TV)

Forrás: saját / sportowefakty.pl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here