Csúszik a hazai szezonkezdés - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. április 6., hétfő

Csúszik a hazai szezonkezdés

A COVID-19, koronavírus-járvány miatt hazánkban is elhalasztották a 2020-as salakmotoros versenynaptár első három eseményét. 
Debrecenben indult volna az idei szezon. Foto: Szilágyi Péter
Minden jog fenntartva!
Ezen a hét végén, április 11-én Debrecenben kezdődött volna a honi vaspapucsos szezon, ahol az egyéni Európa-bajnokság kvalifikációjának első állomását bonyolították volna le. Az összecsapást a koronavírus miatt elhalasztották, s a Nemzetközi Motorsport Szövetség kalendáriumában, a május 16-a, 17-e szerepel új dátumként, ám a kialakult helyzet miatt, ez sem biztos. A cívisvárosban május 2-án is rendeztek volna egy nemzetközi páros versenyt, ám ezt is el kellett halasztaniuk.

A SpeedWolf ügyvezetője, Baráth Norbert nemrégiben a Hajdú-Bihari Naplónak nyilatkozott a nyárra tervezett debreceni összecsapásokkal kapcsolatban:

- Hogy a júniusban, pünkösdkor tartandó megmérettetést vajon elindíthatjuk-e, az megint nem rajtunk múlik. Az augusztus 20-i Debrecen Nagydíjat tekintve bizakodó vagyok, ahogy a pilóták és a szurkolók, de figyelembe kell vennünk, hogy a legnagyobb ligaversenyek dátumai is tolódnak, sőt az egész sportvilágban ez a szituáció. Optimistán állunk a körülményekhez, de úgy gondolom, hogy ezeknek a futamoknak a tervezése, rendezése most nem elsődleges a kialakult kritikus helyzetet figyelembe véve.

A magyar versenynaptárban Debrecen mellett Nagyhalász szerepel másik helyszínként, ahol május 1-én rendezték volna az egyéni magyar bajnokság első fordulóját. A versenyt szintén el kellett halasztani, s a járványmegelőzési intézkedések miatt edzéseket sem tarthatnak a Nagyhalász Speedway Ringen.

A nagyhalászi klub első embere, Albók József a nyiregyhaza.hu-nak nyilatkozott a kialakult helyzettel kapcsolatban.

- Készen álltunk arra, hogy a pálya újra megkapja a hivatalos minősítést, de egyelőre nem kerülhetett sor az ellenőrzésre. Nagy kérdés, hogy alakul az idei idény, mert egyelőre a versenyzők nem utazhatnak, a határok lezárva, a rendezvények elhalasztva. Reméljük rövidesen javul a helyzet, de akkor is elsőbbséget élveznek a nemzetközi nagy bajnokságok, és ehhez kell majd igazítanunk a hazai futamokat. Mi mindenképp rangos mezőnyt szeretnénk vendégül látni. Remélhetőleg a szeptemberi EB-re minden megoldódik.

Bízzunk benne, hogy hamarosan javul a jelenleg kialakult helyzet, s minél hamarabb láthatunk salakmotor versenyeket a hazai pályákon. Addig is mindenki, aki teheti, maradjon otthon és vigyázzon magára és szeretteire.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here