Laguta és Chugunov lengyel állampolgárságot kapott - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. április 16., csütörtök

Laguta és Chugunov lengyel állampolgárságot kapott

 A PGE Ekstraligában versenyző két orosz vaspapucsos, Artem Laguta és Gleb Chugunov a tegnapi nap folyamán sikeresen megkapták a lengyel állampolgárságot, mely rengeteg előnyt tartogathat számukra. 
Artem Laguta (az élen) a Wrocław - Grudziadz meccsen.
Foto: Szilágyi Péter - Minden jog fenntartva!
Tegnap délután robbant a hír, hogy a 21 esztendős orosz versenyző, Gleb Chugunov sikeresen megkapta a lengyel állampolgárságot. A még junior korú motoros már régóta kérelmezte ezt, s nemrég pozitív visszajelzést kapott. A lengyel állampolgárságnak köszönhetően könnyeben mozoghat majd az Európai Unióban, s csapata, a Betard Sparta Wrocław is igen nagy előnyökhöz juthat. Ennek köszönhetően Chugunov indulhat lengyel felnőttként, de idén még lengyel juniorként is a gárdában. Különösen ez az, ami a Wrocław előnyére válhat főleg úgy, hogy jelenleg nem tudni mi lesz Maksym Drabik doppingbotrányának sorsa.

A Chugunov-bejelentést követően Artem Laguta közösségi oldalán is megerősítette, hogy ő is megkapta a lengyel állampolgárságot. Laguta esetében nem fog ekkora előnyökkel járni a lengyel útlevél, ám rendesen megkönnyíti életét, hiszen a versenyző már évek óta Bydgoszcz-ban lakik családjával, s ennek köszönhetően könnyebben intézheti adóügyeit és Európán belüli utazásait. A két versenyző ezáltal csatlakozott Emil Sayfutdinovhoz, aki szintén évek óta rendelkezik lengyel állampolgársággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here