Armando Castagna: Lesz Argentin Grand Prix - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 21., kedd

Armando Castagna: Lesz Argentin Grand Prix

"Bahia Blanca remek hely a Grand Prix fogadására" - mondta Armando Castagna. A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) Track Racing ágának elnöke, aki Argentínába látogatott, s reményt adott arra, hogy az egyéni világbajnoki széria Dél-Amerikába látogasson a közeljövőben.
Az új pálya Bahia Blanca közelében. Fotó: Martin Lorenzetti - Facebook
Armando Castagna nem olyan túl rég, Decemberben járt Argentínában, ahol meglátogatta a Bahia Blancában épülő új salakmotorpályát. - A FIM képviselőjének lenni olyan munka, amely 24 órás elkötelezettséget igényel - kommentálta Castagna a "La Nueva" nevű lapnak adott interjúban.

- Nagyon tetszett a pálya, különösen a geometriája, amely körülbelül 300 méter hosszú és nagyon ovális. Úgy gondolom, hogy a felület megfelelő előkészítésével ez egy olyan pálya lesz, amely látványos versenyt nyújt a közönségnek – mondta Castagna.

A Bahia Blancában épült új pályát a FIM szabványoknak megfelelő modern biztonsági eszközökkel is ellátták. Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb rangú versenyre is sor kerülhet, ideértve a Speedway Grand Prix fordulóit is.

- Az argentin város remek hely a Grand Prix befogadására. Sőt, 2022-től megjelenik egy új promóter, akinek az a terve, hogy terjeszkedjen, s elvigye a sorozatot Dél-Amerikába és a világ más részeire - jelentette be Armando Castagna.

- Találkoztam az új promóter gárda tagjaival és már beszéltünk a jövőről. Argentínát abba a mappába helyezték, ahol az elkövetkezendő években Grand Prix lehet. Azt akarom, hogy a széria idelátogasson, hiszen ez a második otthonom – zárta az egykori olasz vaspapucsos, aki 1999-ben volt Argentína bajnoka.

Eddig a legmagasabb rangú verseny, amely Argentínában zajlott, az egyéni junior világbajnoki döntő volt. 2012-ben rendezték meg Bahia Blancán, ahol előbb Michael Jepsen Jensen diadalmaskodott a hatodik fordulóban majd egy héttel később Maciej Janowski állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A világbajnoki címet végül Jepsen Jensen szerezte meg.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk 2022-től a Discovery lesz a Grand Prix új promótere az eddigi BSI helyett. Azt már nyílt titokként kezelik, hogy az amerikaiak új piacokra akarják vinni a világbajnoki küzdelmeket, így akár Amerikába vagy Ázsiába is ellátogathat a mezőny.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos elfelejtettétek megirni Magosi Norbi nevèt aki volt Argentin bajnok 2011-ben!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here